IntelCentru
Centru de Cercetari Avansate
pentru Bionanoconjugate si Biopolimeri
Home Obiective Structura Directii Galerie Proiecte Contact
 

OBIECTIVE

Obiectivul general al proiectului este creşterea calităţii si eficientei activităţii de C-D, desfăşurata in universităţi si institute de C-D, pana la nivelul european  al standardelor educaţionale si tehnologiior performante prin modernizare infrastrucurala si reforma administrativa, ambele bazate pe accesul cercetatorilor la cele mai moderne mijloace de cercetare. Acest obiectiv vizeaza urmatoarele tinte generale
- Creşterea capacităţii de cercetare prin dezvoltarea infrastructurii de  C-D, în scopul ridicării nivelului de competitivitate ştiinţifică pe plan internaţional.
- Îmbunătăţirea calităţii şi eficientei activităţii de C-D desfăşurate în universităţile şi în institutele de C-D publice în scopul stimulării ofertei de servicii performante pentru întreprinderi.
- Asigurarea unui mediu de cercetare şi educaţie de un înalt nivel tehnico-ştiinţific pentru atragerea de specialişti din străinătare şi a tinerilor cercetători în instituţiile de C-D publice din România.

Obiectivul specific

Cresterea capacitatii de cercetare-dezvoltare a Institutului de Chimie Macromoleculara „Petru Poni” Iasi prin crearea unei noi infrastructuri de C-D denumita: „Centru de cercetari avansate pentru bionanoconjugate si biopolimeri” (IntelCentru), structurat in 4 departamente insumind 8 laboratoare de cercetare, dotate prin prezentul proiect cu 125 echipamente de CD, din care 8 au valori peste 100.000 euro.

 

 

 
     
Designed & Maintained by Click NET SOLUTIONS